събота, юни 23, 2012

Погача (кифлички) с пълнеж от патладжан (Patlicanli Pogaca)

 
clip_image001
Продукти:
За тестото:
  • 1/2 чаша зехтин
    1/4 чаша вода
  • 1 ч.л винен оцет
  • ~1 1/2 чаша брашно
  • 1 щипка сол
Плънка:
  • 1 голям патладжан, изпечен, обелен и надробеню
  • 2 сушени домата надробени
  • 1/4 чаша настърган кашкавал / пермезан
  • 1/4 чаша бяло сирене, натрошено
  • 1 жълтък
  • 1 щипка червен пипер
  • Сол
  • черен пипер
Глазура
  • 1 жълтък
Приготвяне:
Поставяме основните продукти в голяма купа и ги размесваме добре с ръка. Покриваме и оставяме в хладилник за около 2 ч. а през това време приготвяме пълнежа като смесваме продуктите.
Приготваме кифличките като вземаме парче тесто с размера на слива, правим с ръка малка дупка в него и поставяме около 1 с.л от пълнежа. След това затваряме дупката придавайки фирма на полумесец.
Печем в предварително нагрята до 190 гр. фурна за около 40 мин като намазваме кифличките с жълтък предварително.

Няма коментари:

Публикуване на коментар