
Продукти:
За тестото:
- 1/2 чаша зехтин
1/4 чаша вода - 1 ч.л винен оцет
- ~1 1/2 чаша брашно
- 1 щипка сол
- 1 голям патладжан, изпечен, обелен и надробеню
- 2 сушени домата надробени
- 1/4 чаша настърган кашкавал / пермезан
- 1/4 чаша бяло сирене, натрошено
- 1 жълтък
- 1 щипка червен пипер
- Сол
- черен пипер
- 1 жълтък
Поставяме основните продукти в голяма купа и ги размесваме добре с ръка. Покриваме и оставяме в хладилник за около 2 ч. а през това време приготвяме пълнежа като смесваме продуктите.
Приготваме кифличките като вземаме парче тесто с размера на слива, правим с ръка малка дупка в него и поставяме около 1 с.л от пълнежа. След това затваряме дупката придавайки фирма на полумесец.
Печем в предварително нагрята до 190 гр. фурна за около 40 мин като намазваме кифличките с жълтък предварително.
Няма коментари:
Публикуване на коментар