вторник, юни 15, 2010

Кебап с печен домат (Alti Ezmeli Kebap)

















Необходими продукти:

За кюфтетата:
  • 500 гр. Средно едра телешка кайма
  • Сол и пипер

  • 4 големи домата, измити и нарязани на половина
  • 4 пиперки, нарязани на половинки с отстранено семе
  • Сол и пипер

Начин на приготвяне

Омесваме с ръце съставките за кюфтетата в голяма купа за около 5 мин. Оставяме в хладилник за десетина минути да поеме. Вземаме топка с размер на юмрук (ако юмрука ви е колкото медицинска топка ще ви е нужна повече кайма J бел.пр) и нанизваме на шиш, като започваме да разплескваме по шиша отивайки назад както е показано на снимката.

Печем шишовете, доматите и пиперките на предварително нагрято барбекю, като внимаваме да обръщаме шишовете, така че да се опекат равномерно от всички страни.

Обелваме печените домати и пиперките. Смачкваме доматите и ги поставяме в подходящ за сервиране съд. Поръсваме с малко сол и чер пипер и поставяме кюфте и пиперки върху тях. Сервираме с хляб пиде.

За 4 порции.
  

Няма коментари:

Публикуване на коментар