четвъртък, юни 17, 2010

Праз със зехтин (Zeytinyagli Pirasa)


















Необходими продукти:

  • 1 връзка праз – измит и нарязан на късове.
  • 75 мл екстра върджин зехтин (използваме половината за приготвянето, а другата половина преди сервиране)
  • 2 с.л. ориз, измит
  • Сок от половин лимон
  • 1 чаша вода
  • 1 с.л. захар
  • сол

Начин на приготвяне:

Поставяме съставките с изключение на половината зехтин в средно голяма тенджера. Ако е нужно добавяме още вода. Захлюпваме на половина с капака и варим около 30 минути на среден огън. След като се приготви поставяме в съд за сервиране и наръсваме отгоре с останалия зехтин и оставяме да поизтине преди да сложим в хладилника. Сервира се студено.


Няма коментари:

Публикуване на коментар