четвъртък, юни 17, 2010

Боб със зехтин (Kurufasulye Pilaki)















Необходими продукти:

  • 1 консерва едър боб, изцеден и изплакнат
  • 1 пиперка, нарязана на едри парчета
  • 2-3 зелени лука, надробени
  • 2-3 скилидки чесън, надробени
  • 1 голям домат, на кубчета
  • 75 мл зехтин екстра върджин
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. сол


Начин на приготвяне:

Поставяме всички съставки с изключение на боба в  тенджера, заедно с ½ чаша вода и варим за около 15 минути на среден огън под похлюпак. След това добавяме боба и една чаша гореща вода, отваряме капака на половина и варим още 10-12 минути. Оставяме да се хлади, наръсваме с малко лимонов сок и сервираме студено след основното ястие.

Няма коментари:

Публикуване на коментар