Необходими продукти:
- 2 парчета агнешки бут или плешка
- 1 с.л. масло
- 1 цяла глава лук, обелена
- 4 чаши гореща вода
- Сол и пипер
- 1 ч.л. (малка) риган
За соса:
- ½ чаша кисело мляко
- 2 с.л. брашно
- 1 жълтък
За гарниране:
- 1 с.л. масло
- 1 с.л. доматена паста
- ½ ч.л. паприка
Начин на приготвяне
Запържваме агнешкото от двете страни с 1 ч.л. масло за около 3 мин. Добавяме лука и 4 чаши гореща вода солта и пипера и оставяме на силен огън докато водата заври, след което намаляме огъня на слабо. Оставяме да къкри за около 2 часа докато в съда остане само около ¾ до 1 чаша вода.
Поставяме свареното агнешко в тавичка за фурна. Заливаме го с водата и наръсваме с ригана. Разбиваме с тел съставките за соса и заливаме с тях агнешкото.
Междувременно разтапяме маслото в малка съдинка, добавяме доматената паста и паприката и поливаме върху млечния сос. Нагряваме фурната до 200 гр. Целзий. Печем на средно положение за около 25 -30 мин. Сервираме кебапа докато е топъл.
За 2 порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар