вторник, юни 15, 2010

Пилешки шиш кебап (Tavuk Sis Kebap)



















Необходими продукти:
  • 350гр. Пилешки гърди, обезкостени и нарязани на средно големи кубчета
  • 2 големи домата
  • 2 пиперки

За маринатата:
  • ½ чаша кисело мляко
  • ½ ч.л. кимион
  • 1 ч.л. червен пипер
  • ½ ч.л. лют червен пипер
  • 1 скилидка чесън смачкана със сол
  • 1 ч.л. нарова паста
  • 1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Накисваме пилешлите гърди в маринатата и ги оставяме да престоят за през ноща в хладилника в похлюпен съд. Преди приготвяне оставяме да стогнат стайна температура. Набучваме парчетата пилешко на шишчета и печем на предварително нагрята скара заедно с пиперките и нарязаните на половинки домати. При печенето обръщаме редовно шишчетата, за да се пекат равномерно, като при всяко обръщане намазваме с маринатата.

Сервираме пилешкия кебап с Турски оризов пилаф, лимонови резенчета, печени домати и пиперки.

За 2 порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар