Необходими продукти:
- 350гр. Пилешки гърди, обезкостени и нарязани на средно големи кубчета
- 2 големи домата
- 2 пиперки
За маринатата:
- ½ чаша кисело мляко
- ½ ч.л. кимион
- 1 ч.л. червен пипер
- ½ ч.л. лют червен пипер
- 1 скилидка чесън смачкана със сол
- 1 ч.л. нарова паста
- 1 с.л. зехтин
Начин на приготвяне:
Накисваме пилешлите гърди в маринатата и ги оставяме да престоят за през ноща в хладилника в похлюпен съд. Преди приготвяне оставяме да стогнат стайна температура. Набучваме парчетата пилешко на шишчета и печем на предварително нагрята скара заедно с пиперките и нарязаните на половинки домати. При печенето обръщаме редовно шишчетата, за да се пекат равномерно, като при всяко обръщане намазваме с маринатата.
Сервираме пилешкия кебап с Турски оризов пилаф, лимонови резенчета, печени домати и пиперки.
За 2 порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар