Необходими продукти:
- 350 гр грах, замразен
- 1 малък картоф, нарязан на кубчета
- 50 мл екстра върджин зехтин (половината за готвенето, половината за след това)
- 1 скилидка чесън, накълцана на ситно
- 1 малък морков, нарязан на кубчета
- 2 зелени лука, надробени
- ½ зелена пиперка
- 2 с.л. смачкан домат
- Пресен копър
- 1 и ½ чаша топла вода
- Сол, захар,
Начин на приготвяне:
Задушаваме ма среден огън чесъна, морковите, зеления лук и пиперките с половината количество зехтин, докато чесъна пусне аромата си. Когато това стане добавяме граха, картофите, малко захар, сол, смачканите домати и топлата вода. Похлюпване на половина и готвим докато заленчуците омекнат.
Когато ястието е готово, първо оставяме да се охлади, след което заливаме с останалия зехтин и наръсваме с прясно накълцан копър. Поставяме в подходящ за сервиране съд и сервираме блюдото на стайна температура или охладено, гарнирано с лимонови резенчета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар