Необходими продукти:
- 2 средно големи тиквички
- 1 голяма глава лук, нарязан на филии
- 2 скилидки чесън, надробени
- 1 малък картоф, надробен на средни парчета
- 1 малък морков, надробен на едро
- 1/3 чаша вода
- 50 мл. Зехтин (половината количество за готвенето, половината при сервиране)
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. захар
- ½ ч.л. сол
- ¼ чаша пресен копър, накълцан на ситно (за гарнирането)
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука със зехтина за няколко минути, след което добавяме чесъна, картофите и моркова и оставяме на среден огън за около 5 минути.
Междувременно изрязваме двата края на тиквичките, обелваме кората и нарязваме на по 4 парчета по дължина. Така нарязаните парчета надробяваме на по-малки късове дълги по около 5 см. Слагаме тиквичките в съда, добавяме захарта, лимоновия сок и водата, похлюпваме с капак и готвим за около 15 минути.
Прехвърляме в чиния за сервиране, заливаме с останалия зехтин и наръсваме с надробения копър. Оставяме в хладилника да истине и сервираме студено.
Няма коментари:
Публикуване на коментар