Необходими продукти:
- 250 говежди или телешки филета нарязани на 2 или 3 парчета ленти
Марината:
- ½ чаша мляко
- 4 с.л. зехтин
- 1 ч.л. кимион
- ½ ч.л. паприка
- Сол
- 2 средно големи картофа, нарязани на филии
- 1 чаша слънчогледово олио
- 2 пиперки
- 6-8 чери домата
Млечен сос
- ½ чаша кисело мляко със стайна температура
- 1-2 скилидки чесън, смачкани със сол
Начин на приготвяне
Първо напълнете средно голяма тенджера с вода и добавете във водата 1 ч.л. сол. Накиснете картофените жулиени за около 20 мин. Нагрейте олиото и след като подсушите картофите ги изпържете до златист цвят. След като се изпържат, ги извадете от мазнината и ги оставете въру хартиена салфетка, за да се отцедят.
Поставете телешките филета в затворен контейнер заедно с маринатата и ги оставете да преседят така, за поне 4 часа или за през ноща в хладилник. Преди готвене, ги оставете да добият стайна температура, след което ги пържете в нагрят тефлонов тиган без мазнина, докато месото омекне. Подправете телешкото със сол и пипер и свалете от огъна.
Междувременно задушете пиперките и доматите с масло за около 5-6 минути.
За сервиране – поставяме картофите в подходящ съд, аранжираме месото върху тях и гарнираме с пиперките и доматите. Заливаме с млечния сос и сервираме докато е топло.
Количествата са за 2 порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар