Необходими продукти:
- 500 гр. Зелен боб
- 50 мл зехтин
- 1 малка глава лук, накълцана
- 1 скилидка чесън, накълцан
- 1 с.л. захар
- 2 домата, на кубчета
- 1 ½ чаши вода
- Сол
Начин на приготвяне:
Първо измиваме боба, изрязваме двата края на шушулките с нож. В голяма тенджера запържваме лука и зехтина за 3-4 минути. Добавяме боба, чесъна, солта, захарта, доматите и малко салца. Доливаме 1 чаша вода. Оставяме капака на половина отхлюпен и варим за 35-40 минути, като добавим още половин чаша вода някъде по средата на времето.
Оставяме да се охлади, преместваме в сид за сервиране и заливаме с останалия зехтин. Охлаждаме в хладилник. Ястието се сервира студено като гарнитура.
Няма коментари:
Публикуване на коментар