четвъртък, юни 17, 2010

Зелен боб със зехтин (Zeytinyagli Yesil Fasulye)


















Необходими продукти:
  • 500 гр. Зелен боб
  • 50 мл зехтин
  • 1 малка глава лук, накълцана
  • 1 скилидка чесън, накълцан
  • 1 с.л. захар
  • 2 домата, на кубчета
  • 1 ½ чаши вода
  • Сол

Начин на приготвяне:

Първо измиваме боба, изрязваме двата края на шушулките с нож. В голяма тенджера запържваме лука и зехтина за 3-4 минути. Добавяме боба, чесъна, солта, захарта, доматите и малко салца. Доливаме 1 чаша вода. Оставяме капака на половина отхлюпен и варим за 35-40 минути, като добавим още половин чаша вода някъде по средата на времето.

Оставяме да се охлади, преместваме в сид за сервиране и заливаме с останалия зехтин. Охлаждаме в хладилник. Ястието се сервира студено като гарнитура.

Няма коментари:

Публикуване на коментар