Необходими продукти:
- 400 гр бакла
- 2 чаши вода с 2 с.л. лимонов сок
- 1 малка глава лук, надробена
- 75 мл. Екстра върджин зехтин
- 2 с.л. захар
- 1 с.л. брашно
- ¼ чаша пресен копър, надробен
- сол
Начин на приготвяне:
Измиваме баклата. Изрязваме двата края с нож. Поставяме във водата с лимоновия сок, за да предотвратим потъмняването на баклата.
Запържваме лука с половината количество зехтин, в средно голяма тенджера. Поставяме баклата, 1 чаша от водата с лимона и останалите съставки в тенджерата. Ако е нужно, добавяме и втора чаша от водата. Готвим на слаб огън за 20 -25 минути с поставен капак. След като се приготви поставяме в подходящ за сервиране съд, наръсваме с останалото количество зехтин и гарнираме с втората половина от копъра. Преди да сложим в хладилника оставяме ястието да се охлади.
Ястието се консумира със сос от кисело мляко с чесън.
Няма коментари:
Публикуване на коментар