вторник, юни 15, 2010

Кебап от патладжан (Patlican Kebap)





















Необходими продукти:
  • 2 продълговати патладжана измити и нарязани на парчета с дебелина 3 см.
  • 3-4 пиперки
  • 2-3 средно големи домата измити и нарязани на половинки
  • 4-5 скилидки чесън – необелени

За кюфтетата:
  • 300 гр. Средно едра телешка кайма
  • Сол и пипер

За гарниране:
  • Екстра върджин зехтин
  • Сирене моцарела – настъргано
  • Едър червен пипер
  • Сол и чер пипер

Начин на приготвяне:

Омесваме продуктите за кюфтетата. Оформяме на средно големи топки. Без да разбъркваме парчетата от патладжана, нанизваме на шишчета като редуваме парче патладжан с топче кайма. Печем на предварително нагрята скара заедно с пиперките и половинките домати и скилидките чесън. Въртим шишчетата, така че патладжана и каймата да се опекат равномерно от всички страни.


Сервиране на кебапа


















Нарязваме кюфтетата на малки парчета. Обелваме патладжана, скилидките чесън. Обелваме пиперките и доматите и отстраняваме семето, а доматите нарязваме на кубчета. Поръсваме със зехтин, червен пипер сол и черния пипер и разтърсваме. Най-накрая наръсваме с малко настъргано сирене. (picture).

















Завиваме от кебапа в питка пиде или в питка джоб.

Количеството стига за 2 порции

Няма коментари:

Публикуване на коментар