Необходими продукти:
- 2 продълговати патладжана измити и нарязани на парчета с дебелина 3 см.
- 3-4 пиперки
- 2-3 средно големи домата измити и нарязани на половинки
- 4-5 скилидки чесън – необелени
За кюфтетата:
- 300 гр. Средно едра телешка кайма
- Сол и пипер
За гарниране:
- Екстра върджин зехтин
- Сирене моцарела – настъргано
- Едър червен пипер
- Сол и чер пипер
Начин на приготвяне:
Омесваме продуктите за кюфтетата. Оформяме на средно големи топки. Без да разбъркваме парчетата от патладжана, нанизваме на шишчета като редуваме парче патладжан с топче кайма. Печем на предварително нагрята скара заедно с пиперките и половинките домати и скилидките чесън. Въртим шишчетата, така че патладжана и каймата да се опекат равномерно от всички страни.
Сервиране на кебапа
Нарязваме кюфтетата на малки парчета. Обелваме патладжана, скилидките чесън. Обелваме пиперките и доматите и отстраняваме семето, а доматите нарязваме на кубчета. Поръсваме със зехтин, червен пипер сол и черния пипер и разтърсваме. Най-накрая наръсваме с малко настъргано сирене. (picture).
Завиваме от кебапа в питка пиде или в питка джоб.
Количеството стига за 2 порции
Няма коментари:
Публикуване на коментар