вторник, юни 15, 2010

Пилешки дюнер (Tavuk Doner)

















Необходими продукти:

  • 2 парчета пилешки гърди, обезкостени и без кожа, подправени с пипер и сол и заляти с 1 с.л. захтин
  • Около 175 гр. Пилешка кайма
  • 1 малък лук (настърган)
  • 1 ч.л. риган
  • 1 ч.л. зехтин
  • Сол и пипер

Начин на приготвяне:

Към пилешката кайма добавяме лука, ригана, зехтина солта и пипера. Месим каймата с ръка, придаваме й овална форма и поставяме между 2те парчета пилешки гърди.

Завиваме със стреч фолио и оставяме да престои за няколко часа или за през ноща в хладилник. На следващия ден изваждаме месото от хладилника около 45 минути преди приготвянето и с остър нож го нарязваме на тънки парчета. Пържим в тефлонов тиган, като внимаваме да не препържим. Сервираме месото поставено в краещник хляб или върху питка с млечен сос и нарязан домат. По желание може да се добави също така маруля, резенчета лук и др.

За 2 порции.


Сос за пилешки дюнер

















  • 1 чаша кисело мляко
  • 1 малка краставица – отделяме семената с лъжица, настъргваме я и я изтискваме
  • 1 с.л. копър
  • 1 скилидка чесън размачкана със сол
  • 1 щипка захар
  • Сол. И пипер

Няма коментари:

Публикуване на коментар