Необходими продукти:
- 2 парчета пилешки гърди, обезкостени и без кожа, подправени с пипер и сол и заляти с 1 с.л. захтин
- Около 175 гр. Пилешка кайма
- 1 малък лук (настърган)
- 1 ч.л. риган
- 1 ч.л. зехтин
- Сол и пипер
Начин на приготвяне:
Към пилешката кайма добавяме лука, ригана, зехтина солта и пипера. Месим каймата с ръка, придаваме й овална форма и поставяме между 2те парчета пилешки гърди.
Завиваме със стреч фолио и оставяме да престои за няколко часа или за през ноща в хладилник. На следващия ден изваждаме месото от хладилника около 45 минути преди приготвянето и с остър нож го нарязваме на тънки парчета. Пържим в тефлонов тиган, като внимаваме да не препържим. Сервираме месото поставено в краещник хляб или върху питка с млечен сос и нарязан домат. По желание може да се добави също така маруля, резенчета лук и др.
За 2 порции.
Сос за пилешки дюнер
- 1 чаша кисело мляко
- 1 малка краставица – отделяме семената с лъжица, настъргваме я и я изтискваме
- 1 с.л. копър
- 1 скилидка чесън размачкана със сол
- 1 щипка захар
- Сол. И пипер
Няма коментари:
Публикуване на коментар