вторник, юни 15, 2010

Кебап със скариди (Karides Kebabi)





















Необходими продукти:

  • Големи скариди – количество по желание, за предпочитане пресни, почистени от обвивката и вената по коремчето.
  • 1 червена пиперка, нарязана на парченца (на брой колкото скаридите)
  • Гъби - средно големи, поочистени (на брой колкото скаридите)
  • 1 или 2 лемона, нарязани на осминки (отново същия брой като скаридите)

За маринатата:
  • 50 мл. Зехтин
  • 2-3 с.л. лемонов сок.
  • 2-3 скилидки чесън смачкан със сол
  • Едър червен пипер (по желание)
  • Сол и пипер

Нанизваме лемонените резенчета, скаридите, червената пиперка и гъбите на шишчета. В купа разбиваме съставките за маринатата. Намазваме шишчетата с марината и ги оставяме да престоят в хладилник за около час. Печем на предварително нагрята скара за по 2-3 минути от всяка страна. Добре е ако използваме дъевени шишчета да ги накиснем предварително във вода.


Няма коментари:

Публикуване на коментар