Необходими продукти:
- Големи скариди – количество по желание, за предпочитане пресни, почистени от обвивката и вената по коремчето.
- 1 червена пиперка, нарязана на парченца (на брой колкото скаридите)
- Гъби - средно големи, поочистени (на брой колкото скаридите)
- 1 или 2 лемона, нарязани на осминки (отново същия брой като скаридите)
За маринатата:
- 50 мл. Зехтин
- 2-3 с.л. лемонов сок.
- 2-3 скилидки чесън смачкан със сол
- Едър червен пипер (по желание)
- Сол и пипер
Нанизваме лемонените резенчета, скаридите, червената пиперка и гъбите на шишчета. В купа разбиваме съставките за маринатата. Намазваме шишчетата с марината и ги оставяме да престоят в хладилник за около час. Печем на предварително нагрята скара за по 2-3 минути от всяка страна. Добре е ако използваме дъевени шишчета да ги накиснем предварително във вода.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2006/07/shrimp-kebab.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар