вторник, юни 15, 2010

Градинарски кебап (Bahcivan Kebabi)














Необходими продукти:
·         150 гр. Агнешко на кубчета
·         1 + 1 чаши гореща вода
·         1 малка глава лук, нарязана на 4 или 4 ситни лукчета
·         1-2 скилидки чесън, надробен
·         2 с.л. масло
·         ½  чаша грах (замразен)
·         1 малка тиквичка, нарязана на парчета
·         ½ пиперка, нарязана
·         ½ червена пиперка (камба), нарязана
·         1 голяма домата, обелена и нарязана на кубчета
·         2 с.л. смачкани домати (консерва)
·         Сол и пипер
·         2 с.л. копър, накълцан

Начин на приготвяне

Задушаваме агнешкото в собствен сос. Добавяме 1 чаша гореща вода и оставяме да къкри на слаб огън, докато месото омекне. Добавяме лука, и задушаваме за още 4-5 минути. Следва чесъна и когато аромата му започне да се усеща, добавяме и останалите съставки с изключение на копъра и доливаме втората чаша гореща вода. Похлюпваме с капака и оставяме да ври за около 20 мин на среден огън.

След като преценим, че ястието е готово сваляме от огъня, наръсваме с копъра и сервираме докато е горещо.

За 2 порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар