Необходими продукти:
· 150 гр. Агнешко на кубчета
· 1 + 1 чаши гореща вода
· 1 малка глава лук, нарязана на 4 или 4 ситни лукчета
· 1-2 скилидки чесън, надробен
· 2 с.л. масло
· ½ чаша грах (замразен)
· 1 малка тиквичка, нарязана на парчета
· ½ пиперка, нарязана
· ½ червена пиперка (камба), нарязана
· 1 голяма домата, обелена и нарязана на кубчета
· 2 с.л. смачкани домати (консерва)
· Сол и пипер
· 2 с.л. копър, накълцан
Начин на приготвяне
Задушаваме агнешкото в собствен сос. Добавяме 1 чаша гореща вода и оставяме да къкри на слаб огън, докато месото омекне. Добавяме лука, и задушаваме за още 4-5 минути. Следва чесъна и когато аромата му започне да се усеща, добавяме и останалите съставки с изключение на копъра и доливаме втората чаша гореща вода. Похлюпваме с капака и оставяме да ври за около 20 мин на среден огън.
След като преценим, че ястието е готово сваляме от огъня, наръсваме с копъра и сервираме докато е горещо.
За 2 порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар