Необходими продукти:
- 150 гр телешка кайма, средно едра
- 1 малка глава лук
- 2-3 с.л. смачкан домат (от консерва)
- ½ чаша ориз, изплакнат и изцеден
- ¾ чаша зеленчуков микс (морков, царевица, зелен боб, червен фасул)
- ½ чаша топла вода или телешки бульон
- 1 с.л. масло
- Сол и пипер
За чесновия сос:
- ½ чаша кисело мляко със стайна температура
- 1-2 скилидки чесън, смачкани със сол
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука, каймата, солта и пипера в тиган на среден огън докато каймата започне да става златиста. Добавяме останалите съставки и разбъркваме. Намаляваме огъня и захлюпваме с капака. Варим докато ориза абсорбира водата.
Поставяме в подходящ за сервиране съд и заливаме с няколко лъжици от чесновия сос. Количеството стига за 2 порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар