петък, май 21, 2010

Пилаф с телешка кайма (Kiymali Pilav)


















Необходими продукти:
  • 150 гр телешка кайма, средно едра
  • 1 малка глава лук
  • 2-3 с.л. смачкан домат (от консерва)
  • ½ чаша ориз, изплакнат и изцеден
  • ¾ чаша зеленчуков микс (морков, царевица, зелен боб, червен фасул)
  • ½ чаша топла вода или телешки бульон
  • 1 с.л. масло
  • Сол и пипер

За чесновия сос:
  • ½ чаша кисело мляко със стайна температура
  • 1-2 скилидки чесън, смачкани със сол

Начин на приготвяне:
Задушаваме лука, каймата, солта и пипера в тиган на среден огън докато каймата започне да става златиста. Добавяме останалите съставки и разбъркваме. Намаляваме огъня и захлюпваме с капака. Варим докато ориза абсорбира водата.

Поставяме в подходящ за сервиране съд и заливаме с няколко лъжици от чесновия сос. Количеството стига за 2 порции.

Няма коментари:

Публикуване на коментар