Необходими продукти:
За Пилафа:
- 1 чаша булгур, едрозърнест, измит и изцеден
- 1 средна глава лук, нарязана на ситно
- 3 с.л. зехтин, екстра върджин
- 1 с.л. пиперково пюре
- 1 ¾ чаша гореща вода
- 1 ч.л. счукан червен пипер (слабо лют)
- 1 ч.л. кимион
- Сол и пипер
Зеленчуци:
- 1 тиквичка, измита и нарязана на 2 по дължина
- 1 малък продълговат патладжан, измит, нарязан на 2 по дължина
- 3-4 скилидки чесън, необелени
- 1 червена чушка, измита, нарязана по средата с отделени семена.
- 1 пиперка измита, нарязана по средата с отделени семена.
- 8-10 малки гъби,
- 1 глава лук, обелена, нарязана на 8
- 1 домат, измит, нарязан на 4
- 1 с.л. зехтин, екстра върджин
- Сол и пипер
Начин на приготвяне:
Нагласяме фурната да пече само отгоре и я оставяме да се нагрее или използваме барбекю. Нареждаме зеленчуците на скарата/решетката и ги печем на средното ниво на фурната, като проверяваме често тъй като някои от зеленчуците ще се изпекат по-бързо от други. Обелваме чесъна, домата, червената и зелена пиперка. Нарязваме ги на едри парчета с размер на хапки. Наръсваме със сол и пипер и напръскваме с малко зехтин. Внимателно разбъркваме с вилица.
Междувременно приготвяме пилафа по следния начин: задушаваме лука със зехтина за няколко минути. Добавяме съставките за пилафа и разбъркваме. Варим на слаб огън и захлюпен съд.
Разбъркваме пилафа и зеленчуците. Сервираме горещо или топло като лек обяд.
Количеството е за 2 порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар