петък, май 21, 2010

Пилаф с пилешки дроб (Ic Pilav)

















Необходими продукти:
  • 3/4 чаша ориз
  • 2 с.л масло
  • 1 глава лук, накълцана ситно
  • 100 гр. Пилешки дроб (или агнешки) нарязан на дребни парченца
  • 2 с.л. кедрови ядки
  • 2 с.л. стафиди
  • 1 чаша горещ пилешки или телешки бульон
  • ½ ч.л. канела
  • ½ ч.л. бахар
  • Сол и пипер


Украса:
  • 1 с.л. копър накълцан на дребно

Начин на приготвяне:
Разтапяме маслото в тиган. Задушаваме лука с маслото за 2-3 минути, разбърквайки. Добавяме дроба, ядките, стафидите и сотираме за още 3-4 минути. Поставяме в съда ориза, канелата, бахара, солта и пипера и бъркаме. Изливаме горещия бульон и захлюпваме. Намаляме котлона на слабо и варим докато изври водата. Оставяме за 5 минути преди сервиране, след което наръсваме с копъра и сервираме. Може да се използва като гарнитура с всички ястия от пиле или пуйка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар