Необходими продукти:
- 3/4 чаша ориз
- 2 с.л масло
- 1 глава лук, накълцана ситно
- 100 гр. Пилешки дроб (или агнешки) нарязан на дребни парченца
- 2 с.л. кедрови ядки
- 2 с.л. стафиди
- 1 чаша горещ пилешки или телешки бульон
- ½ ч.л. канела
- ½ ч.л. бахар
- Сол и пипер
Украса:
- 1 с.л. копър накълцан на дребно
Начин на приготвяне:
Разтапяме маслото в тиган. Задушаваме лука с маслото за 2-3 минути, разбърквайки. Добавяме дроба, ядките, стафидите и сотираме за още 3-4 минути. Поставяме в съда ориза, канелата, бахара, солта и пипера и бъркаме. Изливаме горещия бульон и захлюпваме. Намаляме котлона на слабо и варим докато изври водата. Оставяме за 5 минути преди сервиране, след което наръсваме с копъра и сервираме. Може да се използва като гарнитура с всички ястия от пиле или пуйка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар