Необходими продукти:
- ½ чаша ориз, измит и подсушен
- 1 с.л. масло
- 1 средна глава лук, накълцан
- 7-8 средно големи гъби, почистени и нарязани на филийки
- ½ ч.л. бахар
- ½ ч.л. чер пипер
- Сол
- 1 чаша гореща вода
- 2 с.л. копър, наситнен
За запичането:
- 1 средно голям картоф, сварен, обелен и настърган
- 1 жълтък (голям)
- 1 с.л. мляко
- Сол и пипер
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука и гъбите в маслото за около 4-5 минути докато водата се изпари. Добавяме ориза, бахар, сол и пипер и разбъркваме. Добавяме топлата вода и похлюпваме с капак. Намаляме огъня и варим, докато ориза поеме водата. Добавяме нарязания копър и бъркаме.
Разделяме на 2 в отделни огнеупорни чинии и оставяме настрани.
За запичането – смесваме настъргания картоф, яйчения жълтък, млякото, солта и пипера. Покриваме пилафа със сместа. Слагаме съдовете във фурната на най-горното ниво и я нагласяме за запичане. Печем за около 10 мин, докато хване златна коричка .
Достатъчно за 2 порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар