Необходими продукти:
- 2 агнешки джоланчета
- 1 чаша ориз
- 4-5 свежи стръка зелен лук, наситнен
- 2 средно големи домата
- Сол и пипер
- 30 гр. Масло, на кубчета
Начин на приготвяне:
Първо поставяме агнешките джоланчета в средно голяма тенджера. Заливаме ги с вода докато се покрият и варим на среден до силен огън за около 35-40 минути. Когато се сварят ги обезкостяваме и отстраняваме костите. Изцеждаме и заделяме останалия ни бульон за по-нататъшна употреба.
Поставяме измития суров ориз в голям тиган. Добавяме към него късчетата агнешко месо и размесваме равномерно. Слагаме доматите, зеления лук, маслото, солта и пипера. Заливаме всичко с бульона, който би трябвало да бъде около 1 ¾ чаши. В случай че, бульона е недостатъчен, можем да заменим липсващото ни количество с вода. Варим на средно до слаб огън като държим съда полу захлюпен с капак, за около 20-25 минути, докато се свари ориза.
Забележка: В Турция с името овчарска салата наричат мешана салата от домат краставица, червен лук, пиперка и пресен гьозум, залята със зехтин и лимонов сок. Сиренето го добавят на плочка или дробено върху салатата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар