Необходими продукти:
- ½ чаша булгур, едрозърнест, измит и изцеден
- 1 чаша топла вода
- 2 с.л. зехтин екстра върджин
- 1 средна глава лук, надробен на ситно
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. пиперково пюре
- Сол и пипер
- 1 с.л. масло
- ¼ чаша фиде (vermicelli noodles)
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука в зехтина на средно силен котлон, докато омекне. Добавяме съставките, с изключение на маслото и фидето и разбъркваме. Поставяме капака и и готвим на много слаб огън.
Междувременно, поставяме маслото и фидето в малък съд и запържваме на среден огън, докато фидето придобие светло кафяв цвят. Внимаваме да не пригори.
Проверяваме пилафа – когато булгура почне да завира и да образува дупки по края на тенджерата, добавяме запърженото фиде и разбъркваме. Похлюпваме и продължаваме да варим докато булгура е готов, т.е. докато всичката течност се изпари. Оставяме пилафа за 5 минути.
През това време обелваме суджука, нарязваме го на две по дължината, и печем в предварително нагрят грил или скара за 3-4 минути от двете страни.
Поставяме „църнатия” суджук върху пилафа и сервираме с айран и доматена салата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар