петък, май 21, 2010

Пилаф Езо Гелин (Ezo Gelin Pilavi)




Необходими продукти:
  • 1 чаша арпа фиде
  • 1 домат, измит и нарязан на ситно
  • ½ червена камба или пиперка, нарязана на ситно
  • 1 праз, нарязан ситно
  • 1 лук, на ситно
  • 2 с.л. масло
  • 2 чаши гореща вода
  • 1 с.л. сол
  • 1 щипка пипер

Начин на приготвяне:

Задушаваме лука в маслото за 3-4 минути. Добавяме останалите съставки с изключение на водата и оставяме на среден огън за няколко минути, разбърквайки от време на време. Добавяме горещата вода, разбъркваме, и намаляваме огъня до слабо. Варим докато водата се изпари. Оставяме го да почине за 5 минути на котлона след като го изключим.

Няма коментари:

Публикуване на коментар