Необходими продукти:
- ½ чаша ориз, измит и изцеден
- 200 гр агнешко, нарязано на кубчета
- 1 + 1 чаши гореша вода
- 1 малка глава лук, нарязан на ситно
- 2 с.л. масло
- 7-8 кестена, изпечени във фурната и обелени (виж Chestnut Kebab)
- 1 малък морков, нарязан на ивици по дължина
- ¼ чаша нахут от консерва, изплакнат и изсушен
- 1 с.л. кедрови ядки
- 2 с.л. бадемови ядки, на резенчета
- 1 с.л. стафиди
- ½ с.л. захар
- ½ с.л. канела
- Сол и пипер
Начин на приготвяне:
Готвим агнешкото в собствен сос. Добавяме лука и задушаваме за 2-3 минути, след което доливаме 1 чаша гореща вода, и готвим на средно силен огън, докато остане съвсем малко вода и агнешкото омекне.
Добавяме морковите, кедровите ядки, и стафидите и разбъркваме на огъня за около 2 минути. Поставяме в тенджерата кестените, нахута, ориза, захарта, канелата, солта, пипера и втората чаша гореща вода и разбъркваме. Намаляме огъня на слабо, захлюпваме с капака и оставяме докато ориза абсорбира водата. Оставяме пилафа за 5 минути преди сервиране.
Количеството стига за 2 порции.
Няма коментари:
Публикуване на коментар