Необходими продукти:
- 500 гр. Телешка кайма средно едра
- 1 глава лук - накълцана
- 1 яйце
- 1/4 чаша варен ориз
- 1/3 чаша магданоз, нарязан на ситно
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. чер пипер
За пърженето
- 4 лъжици брашно
- 2 яйца, разбити
Запържваме 2/3 от каймата с лука. Поставяме така приготвеното месо в голяма купа и добавяме останалата кайма, яйцето, ориза, магданоза, солта и пипера. Омесваме с ръка. Оставяме в хладилника да дръпне за около 30 мин, след което оформяме кръгли кюфтета с ръка. Сместа трябва да стигне за около 12 кюфтета.
Нагряваме олио в тиган. Потапяме всяко кюфте първо в брашното, а след това в яйцето. След това изпържваме кюфтетата равномерно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар