неделя, май 16, 2010

Кадънбуду кюфте (Kadinbudu Kofte)


Необходими продукти:
  • 500 гр. Телешка кайма средно едра
  • 1 глава лук - накълцана
  • 1 яйце
  • 1/4 чаша варен ориз
  • 1/3 чаша магданоз, нарязан на ситно
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. чер пипер

За пърженето
  • 4 лъжици брашно
  • 2 яйца, разбити

Запържваме 2/3 от каймата с лука. Поставяме така приготвеното месо в голяма купа и добавяме останалата кайма, яйцето, ориза, магданоза, солта и пипера. Омесваме с ръка. Оставяме в хладилника да дръпне за около 30 мин, след което оформяме кръгли кюфтета с ръка. Сместа трябва да стигне за около 12 кюфтета.

Нагряваме олио в тиган. Потапяме всяко кюфте първо в брашното, а след това в яйцето. След това изпържваме кюфтетата равномерно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар