четвъртък, май 06, 2010

Кюфтета в доматен сос (Sulu Kofte)







Необходими продукти:

За кюфтетата:
  • 400 гр нормална телешка кайма
  • 1/4 чаша късозърнест ориз, измит и изцеден
  • 1 яйце
  • Сол и пипер

  • 1/2 чаша брашно

  • 1 лук настърган
  • 4-5 с.л. смачкани домати
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло
  • 2 чаши вода
  • Сол и пипер

Изсипваме брашното в голяма чиния. Омесваме с ръка съставките на кюфтетата в купа. Накъсваме малки парченца и ги оформяме на топчета. Оставяме ги да се овалят в брашното.

Междувременно, задушаваме лука в зехтина и маслото за няколко минути. Добавяме пасираните домати, водата, солта и пипера и оставяме за заври на средно висока температура. Когато това стане, вече оваляните кюфтенца ги поставяме при доматения сос и разбъркваме. Варим около 20 минути на малко по слаб огън.

При сервиране наръсваме с накълцан магданоз. Яде се с лъжица и хляб за топене :)

3-4 порции

Няма коментари:

Публикуване на коментар