Необходими продукти:
За кюфтетата:
- 400 гр нормална телешка кайма
- 1/4 чаша късозърнест ориз, измит и изцеден
- 1 яйце
- Сол и пипер
- 1/2 чаша брашно
- 1 лук настърган
- 4-5 с.л. смачкани домати
- 2 с.л. зехтин
- 1 с.л. масло
- 2 чаши вода
- Сол и пипер
Изсипваме брашното в голяма чиния. Омесваме с ръка съставките на кюфтетата в купа. Накъсваме малки парченца и ги оформяме на топчета. Оставяме ги да се овалят в брашното.
Междувременно, задушаваме лука в зехтина и маслото за няколко минути. Добавяме пасираните домати, водата, солта и пипера и оставяме за заври на средно висока температура. Когато това стане, вече оваляните кюфтенца ги поставяме при доматения сос и разбъркваме. Варим около 20 минути на малко по слаб огън.
При сервиране наръсваме с накълцан магданоз. Яде се с лъжица и хляб за топене :)
3-4 порции
Няма коментари:
Публикуване на коментар