петък, май 21, 2010

Пилаф от булгур (Bulgur Pilavi)


















Необходими продукти:

  • 1 чаша турски едрозърнест булгур, измит и изцеден
  • 2 чаши горещ пилешки бульон (или 2 чаши вода и 1 чаша бульон)
  • 1 средна глава лук, накълцана
  • 1 среден домат, нарязан на кубчета
  • 1 зелена пиперка нарязана на едри парчета
  • 2 стръка зелен лук, надробени
  • 1 с.л. масло
  • 1 ч.л. сол (ако използвате бульон намалете солта до половин лъжица)

Начин на приготвяне:

Задушаваме лука с маслото в средно голям съд, Добавяме домата, зелената пиперка, зеления лук, солта и топлия пилешки бульон. Когато водата започне да завира, добавяме булгура и разбъркваме. Готвим на слаб огън като държим съда полу-покрит с капак. Разбъркаме периодично докато водата се изпари.

Сервираме пилафа с айран или таратор. Ястието е вкусно и здравословно, като може да го сервираме за обяд самостоятелно или като гарнитура към всякакви пилешки ястия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар