Необходими продукти:
- 1 чаша турски едрозърнест булгур, измит и изцеден
- 2 чаши горещ пилешки бульон (или 2 чаши вода и 1 чаша бульон)
- 1 средна глава лук, накълцана
- 1 среден домат, нарязан на кубчета
- 1 зелена пиперка нарязана на едри парчета
- 2 стръка зелен лук, надробени
- 1 с.л. масло
- 1 ч.л. сол (ако използвате бульон намалете солта до половин лъжица)
Начин на приготвяне:
Задушаваме лука с маслото в средно голям съд, Добавяме домата, зелената пиперка, зеления лук, солта и топлия пилешки бульон. Когато водата започне да завира, добавяме булгура и разбъркваме. Готвим на слаб огън като държим съда полу-покрит с капак. Разбъркаме периодично докато водата се изпари.
Сервираме пилафа с айран или таратор. Ястието е вкусно и здравословно, като може да го сервираме за обяд самостоятелно или като гарнитура към всякакви пилешки ястия.
Pasted from <http://www.turkishcookbook.com/2005/08/bulgur-pilaf.php>
Няма коментари:
Публикуване на коментар